:: دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 44-36 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر بخشی امید درمانی بر شادکامی و کیفیت زندگی زنان سالمند مقیم در خانه سالمندان مجد شهرستان اردکان
آزاده چوبفروش زاده* ، زهرا احمدی اردکانی ، نجمه خادم الحسینی اردکانی
روان شناسی، عضو هیات علمی گروه روان شناسی دانشگاه اردکان، یزد، ایران
چکیده:   (5227 مشاهده)
مقدمه: سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است و توجه به مسائل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است. به همین منظور پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی امید درمانی بر شادکامی و کیفیت زندگی زنان سالمند مقیم در خانه سالمندان انجام شد.  
روش:  طرح پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی از نوع  پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود به منظور اجرای پژوهش 24 نفر از زنان سالمند مقیم در سرای سالمندان به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور اجرای پیش آزمون از پرسشنامه ی شادکامی آکسفورد و کیفیت زندگی لیپاد استفاده شد. پس از جمع آوری داده های پیش آزمون جلسات مداخله در 8 جلسه ی90  دقیقه ای اجرا و پس از آن پس آزمون اجرا شد. برای تحلیل داده های پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون لوین، کالموگروف – اسمیرنف، تحلیل کوواریانس) استفاده شد. 
یافته ها: تحلیل داده های پژوهش نشان داد که فرضیه های پژوهش مبنی بر اثر بخش بودن امید درمانی بر افزایش شادکامی و کیفیت زندگی زنان سالمند مورد تایید است.« p=0.004, f=10.17» نشان دهنده ی تفاوت معنادار در پیش و پس آزمون مربوط به متغیر شادکامی و «p=0.005 , f= 18.21» نشان دهنده ی تفاوت نمرات پیش و پس آزمون در متغیر کیفیت زندگی است.
نتیجه گیری: تحلیل داده ها نشان داد که مداخله امید درمانی شادکامی و کیفیت زندگی را در گروه آزمایش افزایش داده است. پس می توان گفت؛ امید درمانی در افزایش شادکامی و کیفیت زندگی زنان سالمند موثر است.   
واژه‌های کلیدی: سالمند، شادکامی، کیفیت زندگی.
متن کامل [PDF 237 kb]   (2437 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: طب سالمندی
دریافت: 1396/7/27 | پذیرش: 1397/3/19 | انتشار: 1397/3/25



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها