کارشناسی ارشد مشاوره توانبخشی. دانشگاه پیام نور قزوین، ایران
چکیده: (5258 مشاهده)
مقدمه: چالشهای فراروی سالمندان که گاهی به عدم انطباق مثبت و سازگاری با این حوادث و همچنین احساس ناتوانی در مقابل شرایط و موقعیتها منجر میشود، میتواند رضایتمندی در دوره سالمندی را دستخوش تغییر قرار دهد. هدف از مطالعه حاضر پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس تابآوری و امیدواری در سالمندان و میزان ارجحیت نقش امیدواری در پیشبینی رضایت از زندگی بوده است.
روش: تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفیتحلیلی و از نوع همبستگی است. جامعهآماری شامل کلیه سالمندان شهرخرم آباد در سال 1398 بود. حجم نمونه 357 نفر تعیین شد و انتخاب نمونهها با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی خوشهای چندمرحلهای انجام گرفت. داده ها بر اساس پرسشنامه استاندارد امیدواری میلر (1988)، مقیاس تابآوری کونور و دیویدسون (2003) و رضایت از زندگی داینر و همکاران (1985) جمعآوری شدند. برای تحلیل دادهها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان، در نسخه 21 نرم افزار spss استفاده شد.
یافته ها : از مجموع319 نفرسالمند شرکت کننده در پژوهش، 148 نفر مرد و 171 نفر زن بوده و در محدوده سنی60-93 سال قرار داشتند. همچنین نتایج نشان داد بین تابآوری و امیدواری با رضایت از زندگی رابطه معناداری وجود دارد و متغیرهای تاب آوری (15/0β=) و امیدواری (47/0β=) به طور قابل ملاحظهای قادر به پیشبینی رضایت از زندگی در سالمندان هستند (01/0 p<) و تاب آوری و امیدواری 33 درصد از واریانس نمرات رضایت از زندگی را تبیین میکنند. ضمن اینکه بین تابآوری و رضایت از زندگی 45/0و بین امیدواری و رضایت از زندگی56/0همبستگی وجود دارد. این یافتهها بیانگر آنست، که متغیر پیشبین امیدواری، با درصد بالاتری قادر به تبیین رضایت از زندگی در سالمندان است.
نتیجه گیری: بنابراین تابآوری و امیدواری قادر به پیشبینی رضایتاز زندگی در سالمندان خواهندبود. در عینحال متغیر امیدواری از همبستگی بیشتری با رضایت از زندگی در سالمندان برخوردار است و بطور قابل ملاحظهای رابطه معنادار و مثبت، بین این دو متغیر وجود دارد.
Moradi S, Ghodrati Mirkohi M. Comparing the role of hope and resilience in predicting life satisfaction in older adults. joge 2020; 5 (2) :71-81 URL: http://joge.ir/article-1-384-fa.html
مرادی شهرزاد، قدرتی میرکوهی مهدی. مقایسه نقش امید و تاب آوری در پیش بینی رضایت از زندگی سالمندان. سالمندشناسی. 1399; 5 (2) :71-81