[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 3 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 64-72 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسۀ تأثیر مصرف مکمّل عصارۀ شکلات تلخ با هشت هفته تمرین مقاومتی بر میزان پلاسمایی فولیستاتین در سالمندان
فرنوش مافی* ، عباسعلی گائینی، محمدرضا کردی، سهیل بیگلری، سامسون سرابی، یاسمن هنرمندنسب
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (971 مشاهده)
مقدمه: تمرین ورزشی و تغذیه ازجمله راهبرد­های غیر دارویی هستند که می­توانند کاهش تودۀ عضلانی (آتروفی) ناشی از سارکوپنیا را در سالمندان کاهش دهند. بررسی میزان آتروفی تودۀ عضلۀ اسکلتی با استفاده از سنجش میزان پلاسمایی فولیستاتین –به‌عنوان یکی از شاخص­های مهم تعیین تودۀ خالص بدن- محقق می­ شود؛ بنابراین، هدف از این پژوهش، مقایسه تأثیر مصرف مکمّل عصارۀ شکلات تلخ با هشت هفته تمرین مقاومتی بر میزان پلاسمایی فولیستاتین در سالمندان بود.
روش­: در این پژوهش نیمه تجربی، 36 سالمند (19 مرد و 17 زن) با میانگین سنی 19/4±21/67 سال، تصادفی به چهار گروه تمرین، مکمل، تمرین+مکمل و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی‌های گروه­های تمرین در یک برنامۀ تمرینی مقاومتی شامل هشت حرکت با شدت 60 تا 80 درصد 1RM، سه جلسه در هفته، به مدت هشت هفته شرکت کردند. آزمودنی‌های گروه‌های مکمل کپسول‌های حاوی 500 میلی‌گرم عصارۀ شکلات تلخ ـ حاوی اپی­کاتچین ـ را روزانه مصرف کردند. سطوح فولیستاتین پلاسما پیش و پس از هشت هفته مداخله اندازه­گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی LSD با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 ارزیابی شد.
یافته ­ها: پس از مداخله، مقادیر فولیستاتین در گروه­های تمرین (01/0=P)، مکمل (02/0=P) و تمرین+مکمل (001/0=P) در مقایسه با گروه کنترل به‌صورت معناداری افزایش‌یافته بود. درصد تغییرات مقادیر فولیستاتین در گروه مکمل+تمرین (15/63%) در مقایسه با گروه تمرین (48/43%) و گروه مکمل (05/29%) به‌صورت معناداری بیشتر بود. همچنین، قدرت حداکثر پرس سینه و پرس پا تنها در گروه­های تمرین (03/0=P) و تمرین+مکمل (01/0=P) در مقایسه با گروه کنترل به‌صورت معناداری افزایش‌یافته بود.
نتیجه‌ گیری: درنتیجه، با توجّه به اثر افزایشی تمرین مقاومتی و مکمّل عصارۀ شکلات تلخ بر مقادیر فولیستاتین در سالمندان، به نظر می­رسد، اجرای تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصارۀ شکلات تلخ یک راهبرد مناسب برای کاهش آثار سارکوپنیا در سالمندان باشد.
 
واژه‌های کلیدی: سارکوپنیا، اپی‌کاتچین، فولیستاتین
متن کامل [PDF 275 kb]   (246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سالمندی سالم و فعال
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mafi F, Gaeini A, Kordi M, Biglari S, Sarabi S, Honarmand nasab Y. Comparison of the effect of dark chocolate extract supplementation with eight weeks resistance training on plasma Follistatin level in older adults. joge. 2018; 2 (3) :64-72
URL: http://joge.ir/article-1-190-fa.html

مافی فرنوش، گائینی عباسعلی، کردی محمدرضا، بیگلری سهیل، سرابی سامسون، هنرمندنسب یاسمن. مقایسۀ تأثیر مصرف مکمّل عصارۀ شکلات تلخ با هشت هفته تمرین مقاومتی بر میزان پلاسمایی فولیستاتین در سالمندان. سالمندشناسی. 1396; 2 (3) :64-72

URL: http://joge.ir/article-1-190-fa.html



دوره 2، شماره 3 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3755