مقدمه: استئوآرتریت زانو مهمترین علت درد سالمندان در کل دنیا است که یک سوم سالمندان را مبتلا می کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مداخله ورزشی به بهبود درد بیماران سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو منتهی می شود. مداخلاتی که فعالیت فیزیکی در بیماران سالمند را هدف قرار می دهند با ریزش بالای نمونه ها آسیب می بینند. میزان پایین پیروی از ورزش به چالش بزرگی در این بیماران تبدیل شده است. استفاده از اپلیکیشن آموزشی موبایل می تواند راه حل این چالش باشد.
روش: ابتدا اپلیکیشن طراحی شامل انیمیشن حرکات ورزشی طراحی شد. 135 بیمار مبتلا به استئوآرتریت با متوسط سن 60.6 سال ±6.18 به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. 85 بیمار مداخله را تا انتها ادامه دادند که 20 نفر آنها (23%) مرد، 57 % درجه 2 استئوآرتریت زانو، 34% درجه 3 و بقیه مبتلا به درجه 4 بودند بیماران 12 هفته تحت مطالعه قرار گرفتند. برنامه ورزشی به صورت تکرار حرکات سه بار در روز انجام شده و متغیر درد بر اساس پرسشنامه WOMAC و Lequesne در فواصل 0، 4، 12 هفته اندازه گیری شد.
یافته ها: میانگین درد بیماران پس از انجام حرکات ورزشی بطور معناداری در هر دو گروه کاهش پیدا کرد. در مقایسه میانگین درد بیماران بین دو گروه اپلیکیشن و پمفلت تفاوت معناداری در کاهش درد دیده نشد که نشان دهنده تاثیر ورزش در کاهش درد بدون توجه به نوع آموزش و مداخله می باشد.
نتیجه گیری: ریزش کمتر بیماران استفاده کننده از اپلیکیشن (25%) نسبت به پمفلت (42%) نشان می دهد که در آینده می توان از اپلیکیشن جهت آموزش حرکات ورزشی به عنوان یک عنصر موثر در درمان بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو استفاده کرد.
Abbaszade Z, Rashedi V, Amiri A, Haghighi A, Kianmehr N. Effectiveness of exercise with a mobile application on pain of knee osteoarthritis: a randomized clinical trial. joge 2019; 3 (4) :59-66 URL: http://joge.ir/article-1-284-fa.html
عباس زاده زهره، راشدی وحید، امیری علی، حقیقی انوشه، کیانمهر ناهید. بررسی تاثیر ورزش با اپلیکیشن موبایل بر درد استئوآرتریت زانو: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده. سالمندشناسی. 1397; 3 (4) :59-66