[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 52-40 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثربخشی ذهن‌آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد با سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت بر بهزیستی ذهنی و سرسختی سلامت در سالمندان دیابتی
سحر پرمهر ، زهرا دشت‌بزرگی*
چکیده:   (1239 مشاهده)
مقدمه: سالمندان دیابتی دارای مشکلات زیادی در زمینه سلامت و بهزیستی هستند و به نظر می‌رسد که روش‌های ذهن‌آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد و سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت نقش موثری در بهبود آنها داشته باشد و مقایسه آنها می‌تواند به شناخت روش موثرتر کمک کند. بنابراین، هدف این پژوهش مقایسه اثربخشی ذهن‌آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد و سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت بر بهزیستی ذهنی و سرسختی سلامت در سالمندان دیابتی بود.
روش کار: مطالعه حاضر نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش سالمندان دیابتی عضو انجمن دیابت شهر اهواز در سال 1400 بودند. نمونه پژوهش 60 نفر برآورد که با توجه به ملاک‌های ورود به مطالعه با روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش اول 8 جلسه 90 دقیقه‌ای تحت آموزش ذهن‌آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد و گروه آزمایش دوم 8 جلسه 90 دقیقه‌ای تحت آموزش سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت قرار گرفت و در این مدت گروه کنترل آموزشی ندید. داده‌ها با فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی، مقیاس بهزیستی ذهنی و سیاهه سرسختی سلامت جمع‌آوری و با روش‌های خی‌دو، تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم‌افزار SPSS-17 تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که گروه‌های آزمایش و کنترل از نظر جنسیت، تحصیلات، سن و مدت ابتلاء به دیابت تفاوت معنی‌داری نداشتند (05/0P>). همچنین، هر دو روش مداخله یعنی ذهن‌آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد و سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت در مقایسه با گروه کنترل باعث افزایش معنی‌دار بهزیستی ذهنی و سرسختی سلامت در سالمندان دیابتی شدند (001/0˂P)، اما بین دو روش مداخله در هیچ‌یک از متغیرهای مذکور تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0P>).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان‌دهنده اثربخشی هر دو روش مداخله و عدم تفاوت معنی‌دار بین آنها در بهزیستی ذهنی و سرسختی سلامت در سالمندان دیابتی بود. بنابراین، درمانگران و متخصصان سلامت می‌توانند از هر دو روش جهت بهبود ویژگی‌های مرتبط با سلامت به‌ویژه افزایش بهزیستی ذهنی و سرسختی سلامت در سالمندان دیابتی استفاده کنند.
واژه‌های کلیدی: ذهن‌آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد، سبک‌زندگی، بهزیستی ذهنی، سرسختی سلامت، سالمندان دیابتی.
متن کامل [PDF 331 kb]   (516 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاری سالمندی
دریافت: 1400/11/14 | پذیرش: 1401/2/18 | انتشار: 1401/3/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pormehr S, DashtBozorgi Z. Comparison the Effectiveness of Mindfulness based on Acceptance and Commitment with Health Promoting Lifestyle on Mental Well-Being and Health Hardiness Diabetic Elderly. joge 2022; 7 (1) :40-52
URL: http://joge.ir/article-1-545-fa.html

پرمهر سحر، دشت‌بزرگی زهرا. مقایسه اثربخشی ذهن‌آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد با سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت بر بهزیستی ذهنی و سرسختی سلامت در سالمندان دیابتی. سالمندشناسی. 1401; 7 (1) :40-52

URL: http://joge.ir/article-1-545-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645